Groenterol

Groenterol
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Ingredients
  • 750 gr spruitjes
  • 5 eieren
  • 1 el chiazaden
  • grof gemalen peper & zeezout
  • vel bakpapier
  • 2 zoete aardappels
  • klontje ghee,roomboter of kokosvet
  • Voor de bechamelsaus:
  • 25 gr ghee, roomboter of kokosvet
  • 25 gr arrowroot of boekweitmeel
  • kokosmelk (de hoeveelheid bepaalt de dikte van de saus)
  • 40 gr schapenkaas, geraspt
  • nootmuskaat
  • peper eventueel nog wat zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakplaat met het vel bakpapier.
  2. Maak de spruitjes schoon en hak deze fijn in een keukenmachine. Roer de eieren erdoor en voeg de chiazaden toe. Maak op smaak met peper en zout. Laat dit mengsel 10 minuten staan.
  3. Smeer het mengsel uit over de bakplaat en bak de plak in 15 tot 20 minuten gaar.
  4. Schil in de tussentijd de zoete aardappel en kook deze gaar. Stamp het tot puree met een klontje boter.
  5. Maak de bechamelsaus door de boter in een kleine steelpan te laten smelten.
  6. Roer het meel door de boter tot het meel al het boter opgenomen heeft.
  7. Roer de kokosmelk erdoor en laat het meel de melk opnemen. Bepaal de dikte van de saus door er voldoende melk aan toe te voegen dat deze vloeibaar wordt.
  8. Roer de kaas door de saus en strooi er naar smaak nootmuskaat, peper en zout over.
  9. Smeer de aardappelpuree uit over de afgebakken plaat en rol het op tot een rol.
  10. Snijd deze in vieren en giet er de bechamelsaus over.