Hartige taart met 3 kleuren tomaatjes

Hartige taart met 3 kleuren tomaatjes
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Ingredients
  • Voor het beslag:
  • 20 gr amandelmeel
  • 25 gr kokosmeel
  • 1 tl vlozaad = 5 gram
  • 2 tl bakpoeder = 11 gr
  • snuf zeezout
  • vers gemalen peper
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • 100 ml geitenyoghurt
  • 25 gr gesmolten eendenvet, roomboter, ghee, rundvet of kokosboter
  • 200 gr oranje tomaatjes
  • 150 gr gele tomaatjes
  • 150 gr rode tomaatjes
  • 100 gr geitenkaas, verkruimeld of in kleine blokjes
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakvorm met een vel bakpapier of vet deze in.
  2. Maak het beslag door in een kom het amandelmeel, kokosmeel, vlozaad, bakpoeder, zeezout, peper, Italiaanse kruiden goed te vermengen. Voeg hieraan de eieren, geitenyoghurt en het gesmolten vet toe. Roer het goed door. Schep het beslag in de vorm en strijk het een beetje glad. Druk de tomaatjes in het beslag en strooi de geitenkaas erover.
  3. Bak de taart af in 35 tot 40 minuten.