Irish stew

Irish stew
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Ingredients
  • 20gr roomboter, scheut olijfolie
  • 480 gr lamsvlees in kleine stukken
  • 2 uien, in ringen (bij een opgeblazen gevoel vervang je deze door het groen van een lente-ui, houd je voedingsdagboek bij of laat het weg)
  • 2 tenen knoflook, klein gesneden (bij een opgeblazen gevoel vervang je deze door bieslook, houd je voedingsdagboek bij of laat het weg)
  • 500ml bouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • ½ koffielepel salieblaadjes
  • 200gr wortel, in blokjes
  • 400gr sperziebonen
  • 400gr bloemkoolroosjes
  • 500gr kastanje champignons of shiitakes (als je het niet lekker vindt vervang je deze door artisjokharten)
  • peper en zeezout
Instructions
  1. Verhit de roomboter met de olie in een braadpan. Bak het vlees bruin. Verwijder het vlees en bak de uien glazig, voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Giet de bouillon in de pan, voeg het vlees, laurierbladen en kruiden toe. Laat het vlees ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes koken. (leuk voor in de slowcooker, dan wel 5 uur op stand 1). Voeg de wortelen en sperziebonen toe en laat deze 20 minuten meekoken. Voeg de laatste 15 minuten de bloemkool en champignons toe. Maak op smaak met peper en zout.