Kikkererwten pannenkoeken

Wat heb je nodig voor 2 pannenkoeken?

100 gr kikkererwtenmeel of gekookte kikkererwten
50 gr courgette of 2 el chiazaden of arrowroot
250 ml water
1 tl anijs, gemalen
rasp van 1 bio sinaasappel
kokosboter

Hoe maak je het?

1. Vermeng het meel met de chiazaden en het water. Pureer anders de kikkererwten in een keukenmachine en voeg het water en de chiazaden er aan toe.

2. Roer de gemalen anijspoeder erdoor en het sinaasappelrasp. Laat het beslag even staan.

3. Verhit kokosboter in de pan en giet het beslag erin. Bak de pannenkoeken aan beiden zijde lichtbruin.

Note: Voor een zoete variant kan je ze eten met ahornsiroop of honing. Wil je liever hartig dan kan je een mengsel maken van:
1 el sesampasta (tahin)
1 el vers sinaasappelsap
1 el citroensap
besmeer de pannenkoeken met deze pasta en bestrooi ze met vers gesneden koriander.

Enjoy!