Tagliatelle van wortels met walnoten en kruiden

Kindvriendelijk: Bak de knoflook even mee inplaats van rauw toe te voegen aan de dressing. Voeg inplaats van verse kruiden, pesto toe. De smaak van komijn en mosterd kan te scherp zijn voor kleine kinderen.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

500 gr wortels
2 el kokosvet
1 tl komijn, gemalen
4 el olijfolie extra vierge
2 el citroensap
1 tl mosterd (Dijon)
peper
2 tenen knoflook (vervang dit door een handvol bieslook)
100 gr gehakte walnoten
1 handvol (platte)peterselie, gehakt
1 handvol koriander, gehakt
1 handvol dille, gehakt
1 handvol rucola, grof gehakt
Optioneel: 4 stukken kippendijfilets (30 tot 45 minuten voor bereiding uit de koelkast halen). Laat dan de walnoten achterwege i.v.m. zware combinatie voor de spijsvertering.

Note: Eet je deze tagliatelle als lunch kan je de kippendijfilets vervangen voor 150 gr verkruimelde geiten of schapenfeta en walnoten (niet in week 1, 2, 3, 4 en 5!) Vervang het dan door 2 eieren per persoon.

Hoe maak je het?

1. Was de wortels en schil ze met een dunschiller (gooi de buitenste schil van de wortels weg) in dunne plakken, maak er linten van (lintpasta). Heb je een spirelli (groente punteslijper)? Dan kan je er natuurlijk ook pasta slierten van maken. Leuk om te doen met je kinderen!

2. Verwarm het kokosvet in een diepe pan en leg de wortellinten erin. Strooi de gemalen komijn erover, roer alles goed door en stoom de linten met een deksel op de pan op laag vuur in 10 minuten gaar.

3. Maak een dressing van 4 el olijfolie, 2 el citroensap, mosterd, peper, zout. Pers de knoflook er boven uit en roer dit goed door.

4. Leg de linten op een bord, giet de dressing er overheen. Strooi er de walnoten, kruiden en feta over en geniet!

5. Bak de kippendijfilets in 2 el kokosvet in 15 tot 20 minuten op laag vuur aan beiden kanten bruin. Haal ze uit de pan laat ze even rusten en snijd ze dan aan.