Linzensoep

– Voorbereiding: 15 min
– Bereidingstijd: 20 min
– Bewaren: koel, binnen paar dagen
– Moeilijkheidsgraad: meerdere handelingen
– Kindvriendelijk: maak de soep niet te scherp
– Keukengerei: mes, soeppan, blender

Wat heb je nodig voor 1 pan?

20 gr roomboter, ghee of kokosboter
1 ui in kleine blokjes
2 tenen knoflook, klein gesneden
130 gr rode linzen
300 gr wortels in plakjes
200 gr snijbonen, haricot verts of sperziebonen
25 gr quinoa, gedroogd
3 tomaten in blokjes
1 liter water
1 laurierblad
1 tl koriander, gemalen
2 tl komijnzaad gemalen
snufje chilipoeder
1 tl zeezout (Himalaya of Keltisch)
peper, grof gemalen
sap van een halve citroen of sinaasappel
100 gr geitenkaas in blokjes
8 el zadenmengsel (lijnzaad, pompoen, zonnebloempitten)

Hoe maak je het?

1. Verwarm de boter in een pan.

2. Bak de uien glazig, voeg de knoflook toe en bak even mee.

3. Voeg de linzen, wortels, snijbonen, quinoa en tomaten toe aan de uien. Bak even mee. Blus af met het water.

4. Voeg het laurierblad toe samen met de gemalen kruiden, chilipoeder en zout.

5. Kook de soep in ongeveer 20 minuten gaar. Maak op smaak met peper. Verwijder het laurierblad en pureer alles met een staafmixer of doe het in een blender.

6. Schep de soep in een kom, knijp er een scheut citroensap over uit en leg er blokjes geitenkaas op en strooi er de zaden overheen.

7. Lekker met groene salade of gestoomde broccoli.