Maaltijd bouillon

Maaltijd bouillon
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • 100 gr quinoa
  • 500 ml bouillon
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 200 gr oesterzwammen, gehalveerd
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes (citroen) tijm
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 265 gr gekookte flageolets (groene kidneybonen) of kikkererwten
Instructions
  1. Spoel de quinoa af en kook deze in 500 ml bouillon (zie basisrecepten).
  2. Snijd intussen de bleekselderij en wortels in kleine plakjes.
  3. Snijd de ui in halve maantjes en de oesterzwammen in reepjes.
  4. Voeg de bleekselderij, wortels en ui toe aan de bouillon samen met de oesterzwammen.
  5. Leg een laurierblad en tijm in de bouillon en maak op smaak met zeezout en peper. Kook de groenten zachtjes gaar.
  6. Leg de flageolets in de bouillon en verwarm nog even mee.