Het zijn warme dagen en wat is er lekkerder dan op zo’n moment een ijsje te eten.
Het reguliere ijs bevat veel suiker, zout en zuivel. Niet dat ik dat nooit eet. Nee, hoor ik zondig af en toe ook weleens. Dit hoort ook thuis in een gezonde levensstijl. Het is de bewustwording waar het omgaat om de balans te houden tussen gezond eten en een goede mindset.
Maar als je juist voor een vegan variant wilt kiezen, vrij van suiker en zout en zonder toevoegingen dan is er in mijn buurt weinig tot geen keuze dus besloot ik om zelf vegan ijs te maken.
Zo’n idee ontstaat bij mij altijd spontaan en zoals altijd keek ik wat ik op dat moment in mijn koelkast had liggen. Ik ontwikkel de recepten op mijn intuïtie en laat me leiden door mijn gevoel. Dat is ook het leukste want daar komen vaak de lekkerste recepten uit.
Ik wil jou uitdagen om ook de keuken in te gaan, zodat ik jou kan inspireren met mijn recepten waardoor je zelf ook kan gaan experimenteren met de smaken die jij lekker vindt. Ik ben benieuwd wat jij er dan van maakt.
Ik kwam op mango kokosijs omdat ik nog een hele rijpe mango in de koelkast had liggen waaraan ik saffraan, limoen en munt heb toegevoegd om de smaken rijkelijk te laten vloeien en echt tropisch te maken.
Ik dacht zojuist nog aan ananas met gember gedoopt in de pure chocolade met hazelnootjes, oh wat zal dat ook heerlijk smaken…
Maar goed, wat heb ik precies gebruikt om 4 vegan ijsjes van mango en kokosmelk te maken:
een ijsjes vorm tegenwoordig vind je ze in alle soorten en maten
10 draadjes saffraan
200 ml kokosmelk uit blik
200 ml kokosroom (dikke kokosmelk) uit een pakje
rasp van 1 limoen
4 takjes munt
1 mango
sap van 1/2 limoen
1 tl agar agar
Ik werk graag stap voor stap. Als ik het kan, kan jij het ook!