Nasi a la mexicana

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 kopjes volkoren rijst
  • 1 el roomboter of een scheutje olijfolie mild
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 voorgesneden mixen voor macaroni en spaghetti
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 el Mexicaanse kruidenmix (hoe je deze samenstelt vind je onder de basisrecepten)
  • vers gemalen zeezout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Kook de volkoren rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de boter in een hapjespan of wok.
  • Bak de ui hierin glazig.
  • Voeg de groentemixen toe en roerbak deze gaar.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze goed af.
  • Voeg ze samen met de rijst toe aan de groenten en voeg de kruiden toe.
  • Roer alles goed door en laat nog even door garen zodat alle smaken er goed in komen.
  • Maak op smaak met zeezout en peper.

Optioneel: voeg er verse koriander aan toe.

Waarom de combinatie van rijst en kikkererwten?

Rijst bevat hoofdzakelijk koolhydraten en kikkererwten bevatten eiwitten. Door de combinatie rijst met kikkererwten wordt de hoeveelheid koolhydraten verlaagt en de hoeveelheid eiwitten verhoogd. Er ontstaat door deze combinatie in ons lichaam L-carnitine dat voornamelijk alleen in vlees voorkomt. L-carnitine zorgt onder andere voor meer energie. Lees hier nog meer voordelen.