Notenpasta

– Voorbereiding: 0 min
– Bereidingstijd: 10 tot 15 min
– Bewaren: koel, zeker maand houdbaar
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja
– Keukengerei: glazen pot of weckpot met deksel, blender of keukenmachine

Wat heb je nodig voor 1 pot?

1 kop blanke hazelnoten
1 kop blanke amandelen
1 kop walnoten
(of 3 koppen gemengde noten)
kokosvet (soms zijn noten wat droger, voeg er dan wat argan of kokosvet aan toe).

Hoe maak je het?

1. Doe de noten in een keukenmachine of blender.

2. Maal de noten fijn.

3. Laat de machine draaien, door de warmte van de machine komt er olie uit de noten vrij en wordt de notenpasta zacht en vloeibaar, deze wordt harder als de pasta afkoelt. Komt er geen olie vrij, voeg de olie dan toe.

4. Voeg er naar smaak wat zeezout aan toe of als je van zoet houdt wat honing of maal wat dadels mee naar smaak. Giet de massa in een pot en zet koel weg.

Note: Noten en zaden bevatten fytaten, fenolen, oxalaten, vezels, etc. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat ze voor sommige mensen moeilijk te verteren zijn. Je kan er buikpijn, diaree of een opgeblazen gevoel van krijgen. Week daarom voordat je begint de noten in gefilterd of mineraalwater met een theelepel zeezout. Laat ze 7 uur of een nacht staan. Spoel de noten af en verwerk ze zoals hierboven beschreven.

De combinatie van noten, dadels en arganolie is fantastisch!