Omelet

– Voorbereiding: 5 min
– Bereidingstijd: 15 – 20 min
– Bewaren: koel, binnen paar dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja
– Keukengerei: koekenpan

Wat heb je nodig voor 2 personen?

20 gr boter (kokos, ghee of roomboter)
1 ui, klein gesneden (bij een opgeblazen gevoel kan je deze weglaten of vervangen door het groen van een lente-ui, houd je voedingsdagboek bij)
1 courgette, kleine blokjes of plakjes
2 tomaten in schijfjes (bij latex allergie laat je deze weg of houd je voedingsdagboek bij)
8 eieren
50 ml kokosmelk
1 tl kerrie
2 tenen knoflook, geperst (bij een opgeblazen gevoel kan je deze weglaten of vervangen door bieslook, houd je voedingsdagboek bij)
150 gr boerenkool (diepvries) of verse spinaziebladeren
zwarte peper en zeezout (Himalaya of Keltisch)
1/2 tl paprikapoeder
2 eetlepels kappertjes

Hoe maak je het?

1. Verwarm de boter in een koekenpan, bak de ui hierin glazig.

2. Voeg de courgette en tomaten toe en bak deze mee.

3. Breek de eieren boven een kom, giet de kokosmelk en kerrie erbij. Knijp of pers de knoflook er boven uit, klop de eieren los. Spatel de boerenkool of spinazie door de eieren en maak op smaak met peper en zout.

4. Giet het eiermengsel bij de ui, courgette en tomaten. Leg een deksel op de pan en bak de omelet in 15 – 20 minuten op laag vuur.

5. Strooi wat paprika poeder over het ei en leg de kappertjes op het ei.