Paddenstoelenstoof met broccolipuree

– Bereidingstijd: 10 min
– Kooktijd: 20 – 25 min
– Bewaren: koel en eet binnen 3 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja

Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 el kokosvet
1 ui in kleine stukjes gesneden
200 gr oesterzwammen, klein gesneden
250 gr kastanje champignons, gehalveerd
1 teen knoflook, geperst
1 broccoli, in roosjes
50 ml kokosroom (dikke kokosmelk)
zeezout (Himalaya of Keltisch)
1/2 bosje peterselie
1 takje basilicum
200 gr gerookte zalm

Hoe maak je het?

1. Verwarm het vet in een koekenpan en stoom de ui hierin gaar.

2. Voeg de paddestoelen toe, knijp de knoflook er boven uit en stoom ze met een deksel op de pan gaar.

3. Stoom of kook intussen de broccoli gaar en stamp deze fijn tot een puree. Maak op smaak met zout en peper.

3. Giet de room erbij en maak op smaak met zout en peper. Strooi de peterselie en basilicum erover en draai het vuur uit.

4. Rol de gerookte zalm op als een roos en leg deze op de broccolipuree.

Enjoy!