Pannenkoeken met rum

Dit heb je nodig:

300 gr bloem
300 ml water
3 eieren (L)
50 ml rum
40 gr olie (kokosvet)
40 ml bier
vet om in te bakken

Zo maak je het:

Doe de bloem over in een kom.
Voeg het water toe en roer het even door.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Daarna de rum en de olie meng het tot een glad beslag.
Spatel het bier er rustig doorheen zodat de bubbeltjes hun werk kunnen doen.
Laat het geheel 20 minuten tot een half uur staan.

Verwarm in een koekenpan een klontje boter of scheutje olie.
Giet een soeplepel beslag in de pan en verdeel deze over de bodem.
Bak de pannenkoek en draai deze om als de bovenkant droger wordt.
Bak nogmaals een paar minuten.
Leg de pannenkoek op een bord en herhaal dit nog 12 tot 13 keer.

Tip! Om de pannenkoeken warm te houden kan je een kleine pan met een laag water op het vuur zetten waar je een bord op zet. Leg de pannenkoeken die je gebakken hebt op het bord en leg daar weer een bord (op zijn kop) overheen.