Pastasaus zonder vlees

Pastasaus zonder vlees
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ik probeer zelf zo vers mogelijk te eten maar soms heb je niet de tijd om je tomaten aan de bolle kant met een mes in de kerven en in heet water onder te dompelen om ze daarna af te koelen in ijswater. Dan is een blik gepelde tomaten erg handig. Let er wel op dat er geen toevoegingen in het blik zitten. Citroenzuur zal altijd aanwezig zijn.
Ingredients
  • 1 el kokosvet, eendenvet, ghee of rundvet
  • 2 uien, klein gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes
  • 5 tomaten in vieren of 1 blik gepelde tomaten
  • 1 brocoli heel klein gesneden
  • verse oregano of 1 el gedroogd
  • vers gemalen peper en zeezout
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd in pan zonder vet
  • scheut extra vierge olijfolie
Instructions
  1. Verwarm het vet in een pan. Voeg de uien toe en bak deze op middelhoog vuur glazig.
  2. Voeg de bleekselderij, tomaten en broccoli toe. Roer de oregano erdoor en maak op smaak met peper er zout. Roerbak de groenten gaar.
  3. Draai het vuur uit en knijp de knoflook er boven uit. Roer dit samen met de pijnboompitten door de saus.
  4. Hier kan je spaghettipompoen bij eten of courgette slierten die je maakt door de courgette met een mes in lange dunne slierten te snijden of door een spirelli te gebruiken.
  5. Giet er olijfolie over.