Pecanbrood

– Bereidingstijd: 15 min
– Baktijd: 40 – 45 min
– Bewaren: koel en eet binnen 3 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja

Wat heb je nodig voor 1 brood?

250 gr pecannoten (of 150 gr pecan en rest gemengde noten)
15 gr chiazaden
90 ml water
150 gr tapiocameel
15 gr bakpoeder
een mespunt zeezout (Himalaya, Keltisch)
6 eieren

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder en bovenwarmte). Bekleed een cakevorm met bakpapier.

2. Vermaal in een keukenmachine de pecannoten tot meel (pas op dat je niet te lang maalt, anders wordt het notenpasta). Schep het meel in een kom.

3. Vermeng de chiazaden met het water, roer door en zet het even opzij.

4. Voeg aan de kom het tapiocameel, bakpoeder en zout toe. Roer 1 voor 1 de eieren erdoor. Giet de chiazaden erbij en vermeng het nogmaals goed.

5. Giet het beslag in de cakevorm en bak het brood in 40 tot 45 minuten af.

Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Je kan heel makkelijk een dubbele hoeveelheid maken die je in 2 keer afbakt waarvan je de rest van het brood na afkoelen invriest. Als je het brood na afkoelen voor snijdt kan je iedere keer een paar plakjes ontdooien.

Note: besmeer het met avocado, pesto, beleg met tomaat en komkommer. Beleg met notenpasta en banaan.

Bewaar het brood na afbakken in de koelkast!