Peren – chocolade toetje met kastanje room

Voor 4 tot 6 glaasjes
Bereiding: 15 – 20 min

Nodig voor de chocolade saus:
200 gr pure chocolade 74% cacaogehalte
20 cl slagroom of kokosmelk voor een lactosevrije variant

Nodig voor de kastanjeroom:
400 gr kastanjepuree* (gezoet voor de quilty pleasure) anders ongezoet

200 ml koude slagroom of dikke kokosmelk voor een lactosevrije variant

4 tot 6 rijpe peren
optioneel: kaneel en gegrilde hazelnoten

*Je maakt heel makkelijk de kastanjepuree zelf door voorgekookte kastanjes (Jumbo of AH) met 1 of 2 eetlepels honing fijn te malen in de blender.

Zo maak je de chocoladesaus:
Breek de chocolade in blokjes. Verwarm de room in een kleine steelpan en breng deze aan de kook. Laat de chocolade blokjes in de hete room smelten. Roer tot een gladde saus. Haal het van het vuur en laat de saus afkoelen.

Zo maak je de kastanjeroom:
Klop de room stijf en spatel de kastanjepuree er voorzichtig doorheen. Meng het niet helemaal zodat er nog een marmerstructuur zichtbaar blijft.

Schil de peren en snijd deze in blokjes. Verdeel 1 peer per glas en schep daar chocoladesaus over. Leg er een grote toef kastanjeroom op en strooi en eventueel kaneel over.

Als je geen melk kan verdragen kan je kiezen voor dikke kokosmelk. Ik gebruik zelf altijd de kokosmelk van Go-Tan. Sommige kokosmelk kan je met de mixer net zo stijfkloppen als slagroom. Je bereid deze dan op dezelfde manier.

Wil je een nog luxere variant kan je ook blanke hazelnoten in de pan grillen en deze fijngehakt over de chocoladesaus strooien en kaneel over de peren strooien. Je kan er zelf je eigen feestje van maken.

En wil je minder maken? Halveer dan gewoon de hoeveelheden in het recept.

Veel plezier!