Pizza met geitenkaas en artisjokharten

Pizza met geitenkaas en artisjokharten
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Met deze pizza kan je gezond 'snacken'! Cassave is voeding voor je goede darmbacteriën en artisjok ondersteund de werking van de lever.
Ingredients
  • Voor het deeg:
  • 485 gr cassavewortel, geschild (grote wortel met bruine schil, bij grotere supermarkt of toko verkrijgbaar)
  • ½ tl zeezout
  • 50 gr gesmolten kokosvet, ghee, rundvet, roomboter of eendenvet
  • Saus:
  • flinke el gesmolten kokosvet, ghee, rundvet, roomboter of eendenvet
  • 2 sjalotten of uien fijngesneden
  • 5 tomaten zonder schil (zet kruis in kont met mes, dompel onder in kokend water, daarna in ijskoud water leggen). Je kan ook een blik tomaten nemen (80% - 20% regel).
  • 1 rode zoete paprika, fijn gesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 el verse oregano of 1 el gedroogd
  • 1 el verse basilicum of 1 tl gedroogd
  • vers gemalen peper en zeezout
  • Beleg:
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 1 rode ui, fijn gesneden in dunne ringen
  • 2 blikken artisjokharten, gehalveerd
  • kappertjes en olijven naar smaak
Instructions
  1. Maak het deeg 2 uur van te voren, of de avond ervoor. Het deeg heeft namelijk tijd nodig om te rusten.
  2. Voor het deeg:
  3. Schil de wortel met een dunschiller. Snijd de wortel in plakken van 2 cm en snijd deze plakken in 4en. Verwijder de vezel die je ziet zitten in het midden (sommige wortels hebben dit niet zo erg).
  4. Kook de wortel gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten. Als je een stoomoven hebt kan je ze op 120 graden stomen en zijn ze in 3 minuten gaar.
  5. Smelt in de tussentijd de boter.
  6. Doe de gekookte wortel in een keukenmachine. Voeg het zout en de boter toe en hak de wortel fijn. Blijf net zolang doorgaan totdat de wortel op deeg gaat lijken en deze loslaat van de kom. Het ziet eruit als echt deeg.
  7. Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg uit. Breng het meteen in de juiste vorm, je kan zelf bepalen hoe dik je de pizzabodem wilt hebben. Laat de plak ingepakt in de koelkast 2 uur rusten.
  8. Saus:
  9. Verwarm het vet in een koekenpan en voeg de uien toe. Bak deze glazig.
  10. Voeg de tomaten, paprika, laurierblad en kruiden toe. Maak op smaak met peper en zout. Laat de saus op laag vuur indikken.
  11. Deeg: Verwarm de oven voor op 220 graden.
  12. Haal de bodem uit de koeling, (verwijder het bakpapier aan de bovenkant) en bak de bodem (zonder hier gaatjes in te prikken) 15 minuten voor.
  13. Haal de bodem uit de oven en strijk de saus over de pizzabodem.
  14. Beleg de saus met de geitenkaas, ui, artisjokharten, kappertjes en olijven.
  15. Bak de pizza in nogmaals 15 - 20 minuten af.
  16. Of kies zelf wat je lekker vindt.