Pompoensoep met brood

– Bereidingstijd: 15 – 20 min
– Bak of kooktijd: 20 – 40 min
– Bewaren: koel en eet binnen 4 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja

Wat heb je nodig voor 1 pan soep?

20 gr boter (ghee, rundvet)
3 sjalotten of 2 grote uien, klein gesneden
1 pompoen (flespompoen is wateriger dan vleespompoen (rond), in blokjes (kan met schil)
2 rode paprika’s
1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
3 tenen knoflook, gehalveerd
2 wortels, klein in plakjes
1 liter water
1 laurierblad
1 tl kurkuma
2 tl kerrie
mespunt cayennepeper of 1/2 rode peper
1 tl komijn
2 tl grof zeezout (Himalaya of Keltisch)
zwarte peper
sap van citroen
8 el extra vierde olijfolie
kokosroom (dikke kokosmelk) of blokjes schapenfeta

Hoe maak je het?

1. Laat de boter in een pan smelten. Voeg de sjalotten, pompoen, paprika, zoete aardappel, knoflook en wortels toe. Bak even aan. Blus af met 1 liter water, voeg een laurierblad toe en kook het tot alles gaar is.

2. Maak op smaak met de specerijen, zout en peper en verwijder het laurierblad. Pureer alles met een staafmixer.

3. Maak een dressing van citroensap en olijfolie.

4. Schep de soep in een kom, giet een beetje dressing in de soep, leg een schep kokosroom in het midden of leg er de blokjes feta over. Bestrooi eventueel met wat zaden.

Lekker met een groene salade en stukje pecanbrood.

Heb je soep over? Vries het in! Heb je dressing over? Gebruik deze als basis voor je salade.

Vind je de soep te dun? Voeg er 2 el kokosmeel aan toe, laat even mee koken en klaar is het!

KINDVRIENDELIJK: kinderen houden vaak niet van scherp eten, laat de cayennepeper achterwege als je wilt dat ze mee eten van deze soep.