Pompoenstamppot met raapstelen

Pompoenstamppot met raapstelen
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Paddenstoelen zijn makkelijker te verteren als je deze in kokosvet bakt.
Ingredients
  • 2 portobello's
  • 75 gr (zachte) geitenkaas
  • 1 pompoen
  • 2 el kokosvet
  • 2 uien, geschild en in halve maantjes
  • 500 gr pastinaak in blokjes
  • 125 gr oesterzwammen
  • 1 teen knoflook
  • vers gemalen peper en zeezout
  • 1 el kokosvet
  • 200 gr raapstelen, klein gesneden
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat of vet een overschaal in.
  3. Vul de portobello's met de geitenkaas en bak ze in 30 minuten in de oven.
  4. Schil de pompoen met een dunschiller en snijd deze in blokjes. Kook in een klein laagje water of stoom deze gaar.
  5. Verwarm het kokosvet in een pan en bak hierin de uien glazig. Voeg de pastinaak toe en als laatste de oesterzwammen. Roerbak het geheel gaar. Knijp de knoflook er boven uit, maak op smaak met peper en zout en roer nogmaals door. Zet het vuur uit en leg een deksel op de pan.
  6. Pureer de pompoen met 1 lepel kokosvet en schep de raapstelen erdoor.
  7. Optioneel: verse bieslook en kervel er over strooien