Pruimencake

Dit heb je nodig:

Cakevorm (Hema) 25 cm

400 gr pruimen ontpit en in 4 kwarten gesneden

2 eieren
30 gr palmsuiker of kokosbloesemsuiker*
200 ml kokosmelk of havermelk
80 gr glutenvrije meelmix
mespunt gemalen vanille Bourbon
1 tl (5 gr) bakpoeder puur
snuf zeezout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte).
Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier.

Doe in een kom de eieren en klop hier de suiker door.
Voeg de plantaardige melk toe samen met de meelmix en roer tot een lobbig beslag (dik pannenkoekenbeslag).
Voeg als laatste de vanille en het bakpoeder toe samen met een snuf zeezout.

Giet het beslag in de cakevorm en druk de pruimen kwarten in de cake.

Bak de cake in 50 minuten gaar.
Check dit door een sateprikker in de cake te steken. Als deze er droog uitkomt is de cake gaar.

*vervang de suiker door 30 gr dadelpasta of hak zelf ontpitte dadels fijn in een keukenmachine

Pruimencake

Wil je meer inspiratie voor gezonde recepten? Meld je hier aan.
Je zit nergens aan vast en kan je op ieder moment uitschrijven.