Quinoa salade

– Voorbereiding: 15 min
– Bereidingstijd: 15 min
– Bewaren: koel, binnen paar dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: serveer de uien, dressing apart
– Keukengerei: snijplank, kleine pan met deksel, kom

Wat heb je nodig voor 2 personen?

125 gr quinoa
400 ml water
2 stengels bleekselderij
1 kleine rode ui, fijn gesneden
4 tomaten
handje zeekraal
1 blik artisjokharten
1,5 el aardbeienazijn
2 el extra vierge olijfolie
1/2 tl honing
1 teen knoflook, uitgeperst
peper

Hoe maak je het?

1. Kook de quinoa 10 minuten op laag vuur in 400 ml water.

2. Snijd de bleekselderij, ui en tomaat in kleine stukjes.

3. Halveer de artisjokharten.

4. Giet de quinoa af en verdeel deze over 2 borden.

5. Leg de blokjes bleekselderij, ui en tomaat hierop en strooi er de zeekraal over. Verdeel de artisjokharten over de borden.

6. Doe de azijn in een kom, roer er druppelsgewijs de olie door. Voeg de honing toe en pers de knoflook er boven uit. Vermeng dit met de olie en azijn en maak op smaak met peper.

7. Giet de dressing over de borden.

Enjoy!