Risotto van bloemkool met pompoen

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 el kokosvet
1 kleine bloemkool (hak de bloemkool in de keukenmachine fijn tot korrels)
425 gr pompoen, klein gesneden
versgemalen peper en zeezout
1 el roomboter
1 ui, in halve maantjes
300 gr kippendijen in blokjes
100 gr shiitakes in plakjes
250 gr raapstelen, andijvie of postelein
optioneel: 5 blaadjes salie

Zo maak je het:

Verwarm het kokosvet in een koekenpan. Bak de bloemkool en de pompoen hierin gaar. Maak op smaak met peper en zout.

Verwarm in een andere pan de roomboter.
Bak hierin de uien glazig.
Voeg de kip toe en bak deze bruin.
Roerbak de shiitakes mee.

Snijd de andijvie, postelein of raapstelen heel fijn. Haal alles van het vuur. Schep dit erdoor of leg het op de bodem van een bord en schep de risotto en het vlees over de raapstelen, andijvie of postelein.

Postelein bevat veel omega-3-vetzuren en is daarmee heel gezond. Andijvie en raapstelen zijn goede voeding voor je darmbacteriƫn en ondersteunen de leverwerking tijdens de dagelijkse ontgiftingsfase. Deze groenten bevatten wel nitraat waardoor er met de combinatie met vis nitrosaminen kunnen ontstaan. Dit zijn potentieel kankerverwekkende stoffen. Verwerk als je deze groenten met vis wilt combineren extra citroensap in je gerecht of neem een extra vitamine C-supplement.