Roerbak groenten

Roerbak groenten
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Een roerbak gerecht is een mooie manier om overgebleven stukjes groenten in te verwerken. Zo had ik steeltjes van paddenstoelen over die ik hierin verwerkt heb.
Ingredients
  • 2 el kokosvet, rundvet, ghee of eendenvet
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 zoete aardappel, geschild en klein gesneden
  • 1 aubergine, met schil klein gesneden
  • 1 courgette, met schil klein gesneden
  • 125 gr sperziebonen, gehalveerd
  • vers gemalen peper en zeezout
  • 1 teen knoflook
  • olijven naar smaak
  • optioneel: verse kruiden
Instructions
  1. Verwarm het vet in een koekenpan.
  2. Voeg de ui toe en bak deze glazig. Gevolgd door de aardappel, aubergine en courgette. Roerbak alles in 20 minuten tot een half uur gaar.
  3. Kook of stoom in de tussentijd de sperzieboontjes gaar en voeg deze aan de roerbakgroenten toe.
  4. Maak op smaak met peper en zout en pers er een knoflookteentje door.
  5. Verdeel over 2 borden en strooi er wat olijven over eventueel aangevuld met verse kruiden.