Roerbak groenten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Een roerbak gerecht is een mooie manier om overgebleven stukjes groenten in te verwerken. Zo had ik steeltjes van paddenstoelen over die ik hierin verwerkt heb.
Ingredients
- 2 el kokosvet, rundvet, ghee of eendenvet
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 zoete aardappel, geschild en klein gesneden
- 1 aubergine, met schil klein gesneden
- 1 courgette, met schil klein gesneden
- 125 gr sperziebonen, gehalveerd
- vers gemalen peper en zeezout
- 1 teen knoflook
- olijven naar smaak
- optioneel: verse kruiden
Instructions
- Verwarm het vet in een koekenpan.
- Voeg de ui toe en bak deze glazig. Gevolgd door de aardappel, aubergine en courgette. Roerbak alles in 20 minuten tot een half uur gaar.
- Kook of stoom in de tussentijd de sperzieboontjes gaar en voeg deze aan de roerbakgroenten toe.
- Maak op smaak met peper en zout en pers er een knoflookteentje door.
- Verdeel over 2 borden en strooi er wat olijven over eventueel aangevuld met verse kruiden.