Salade bowl met golden dressing

Salade bowl met golden dressing
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Rode linzen in combinatie met quinoa werkt ontgiftend.
Ingredients
  • 150 gr ongekookte rode linzen
  • 75 gr ongekookte quinoa
  • ½ Chinese kool in fijne reepjes
  • 1 avocado
  • Dressing
  • 4 el sesamolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 1 tl gemalen komijnpoeder
  • ½ tl kurkuma of 1 el vers geperst in knoflookknijper
  • 1 tl paprika poeder
  • zeezout en vers gemalen peper
  • Optioneel: ¼ tl sesam of Nigella (zwarte sesam), verse koriander
Instructions
  1. Spoel de linzen af en kook deze in 250 ml water in 15 tot 20 minuten gaar.
  2. Kook de quinoa in 250 ml in 10 minuten gaar. Laat afkoelen.
  3. Snijd de kool in dunne reepjes en leg deze in een schaal of op een bord als je het direct serveert.
  4. Schep de linzen en quinoa erbij.
  5. Snijd de avocado met een scherp mes doormidden, houd de helft met de pit in je hand en sla je mes in de pit. Draai de pit met het mes uit de avocado. Snijd terwijl je de avocado in je hand houdt reepjes in het vruchtvlees en schep deze met een lepel uit de avocado. Leg deze reepjes bij de Chinese kool op het bord.
  6. Maak in de tussentijd de dressing door alle ingrediënten in een potje met deksel te doen en door elkaar te schudden. Maak op smaak met peper en zout.
  7. Giet de dressing over de schaal of het bord en strooi er de koriander en sesam over.