Salade met broccoli en basilicum

Ik maakte deze salade voor onderweg. Zo kan je op een eenvoudige manier variëren met groenten en kan je zelfs restanten van de voorgaande dag hierin verwerken.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

scheut olijfolie mild om mee te bakken
1 courgette in kleine blokjes
2 tenen knoflook geperst
2 kleine oranje zoete paprika’s in kleine reepjes
1/2 broccoli (alleen de kleine roosjes)
1 blik artisjokken in 4en gesneden
4 el zilveruitjes
4 augurkjes
1 bos basilicum fijn gesneden
1/2 bos munt fijngesneden
schil van halve citroen fijn gesneden
10 Kalamata olijven

Voor de dressing:
8 el olijfolie extra vierge
4 el frambozenazijn
snufje zeezout
versgemalen peper
kleine tl honing

Zo maak je het:

Doe een scheut olie in de pan.

Voeg de courgette toe en roerbak deze gaar.

Voeg de geperste tenen knoflook toe aan de courgette en roerbak deze nog even mee. Laat afkoelen.

Doe de paprika over in een bak of kom.

Stoom intussen de kleine broccoli roosjes gaar. De andere helft kan je verwerken in een ander gerecht als puree of kan je rauw wegpersen in een sapcentrifuge. Wil je meer groenten kan je deze ook in het geheel in de salade verwerken.

Voeg de artisjokken toe aan de paprika.

Voeg de zilveruitjes en augurkjes toe samen met de basilicum en de munt.

Voeg ook de gewassen citroenschil toe samen met de olijven.

Maak af met de dressing. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje en schud het goed door elkaar.

Je kan de salade langer bewaren als je de dressing pas op je bord over de salade giet.