Salade met groene kidneybonen

– Bereidingstijd: 20 min
– Baktijd: 0 min
– Bewaren: koel en eet binnen 3 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja

Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 kleine bloemkool, roosjes fijngehakt tot korrels
400 gr groene kidneybonen (flageolets)
1 wortel fijngeraspt
3 tomaten, in blokjes gesneden
1 avocado, in blokjes
handvol verse koriander, fijngehakt
handvol verse peterselie
4 blaadjes munt, fijngehakt
sap en rasp van een halve citroen
4 el extra vierge olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1 tl mosterd
1/2 theelepel komijn
peper

Hoe maak je het?

1. Was en snijd de bloemkool in roosjes en hak deze met een mes tot korrels (kan ook in een keukenmachine)

2. Spoel de bonen goed af en laat ze uitlekken.

3. Rasp de wortel fijn en snijd de tomaten en avocade in blokjes.

4. Doe alles in een grote kom samen met de fijngehakte kruiden.

5. Klop in een kopje de citroensap, rasp op met de olijfolie. Pers de knoflookteen er boven uit en roer de mosterd en gemalen komijn erdoor. Maak op smaak met grof gemalen peper.

6. Giet de dressing over het geheel en vermeng alles goed.

7. Schep de salade op een bord en enjoy!

Note: Deze salade past goed bij vis en gebakken kippendijfilets en kan je dan ook goed als hoofdmaaltijd eten.