Salade van volkorenrijst en flageolets

Salade van volkoren rijst en flageolets
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • 100 gr ongekookte volkoren rijst
  • 1 el eendenvet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, klein gesneden
  • 1 broccoli, roosjes en stam in plakjes
  • 250 gr gemengde paddenstoelen
  • 265 gr gare flageolets (groene kidneybonen)
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • vers gemalen peper en zeezout
  • ½ rode paprika, rauw klein gesneden
  • 1 krop botersla, in kleine stukken
Instructions
  1. Kook de rijst. Verwarm het vet in een koekenpan. Bak de ui glazig. Voeg de wortel en broccoli toe en stoom ze met een deksel op de pan gaar. Voeg halverwege de paddenstoelen toe en laat deze mee stomen. Roer de bonen erdoor en maak op smaak met de kruiden, knoflook, peper en zout. Leg alles in een kom, laat iets afkoelen en roer de rauwe paprika en sla er doorheen.

Note: inplaats van eendenvet kan je ghee, kokosvet, roomboter of olijfolie gebruiken.

Flageolets zijn kleine franse groene boontjes. Je kan deze vervangen door linzen.