Spitskool salade

Dit heb je nodig voor 2 personen:

150 gr fijngesneden spitskool
1 grote gekookte biet in blokjes
2 el rozijnen of cranberry’s (niet gezoet met suiker)
1 appel in blokjes
2 augurken in kleine plakjes
optioneel: handvol zonnebloempitten (niet AIP)

Dressing: basisrecept

Zo maak je het:
Doe alles in een grote schaal vermeng het en schep het op een bord.

Koolsoorten werken ontgiftend en vallen onder de kruisbloemige net zoals broccoli.

In sommige gevallen helpen deze stoffen ontstekingsreacties te reguleren door de activiteit van moleculen te veranderen. In andere gevallen zorgen ze ervoor dat het ons lichaam helpt om te ontgiften zodat er minder toxische stoffen in onze cellen terecht komen.
Een Poolse studie laat zien dat vrouwen die grote hoeveelheden kool (vier keer per week een portie) consumeerden de kans op borstkanker aanzienlijk verkleinden.
Chinese kool wordt het best rauw gegeten in bijvoorbeeld een salade. Op deze manier gaan er geen voedingsstoffen verloren.

Bron: MMV, natuurlijk leven Lees hier het hele artikel over de geneeskracht van spitskool