Thaise curry met kippendijen nog verder afmaken

Thaise curry met kippendijen nog afmaken
 
Let op! Als je darmen gevoelig zijn laat dan de rode peper weg! Vervang deze door een mespunt paprikapoeder of een milde (chili)peper.
Ingredients
  • Currypasta
  • 3 el ghee, kokosvet, rundvet of roomboter
  • 2 rode pepers, schoongemaakt, ontpit en in ringen
  • 2 sjalotten (ui), ontdaan van schil en in 4en
  • 1,5 cm gemberwortel, geschild en klein gesneden
  • 2 tenen knoflook schoongemaakt en in plakjes
  • 2 stengels citroengras, kern of 2 schijfjes citroen/limoen
  • 1 limoen (sap)
  • 8 citroenblaadjes of 1 laurierblad
  • 2,5 cm laos wortel of 1 tl gedroogde poeder
  • 1 el korianderzaad, gemalen of 2 el verse koriander
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1 tl zwarte peper, gemalen
  • 1 tl zeezout
  • Nodig bij stap 2:
  • 2 tenen knofloof, geperst
  • 50 ml kokosmelk
  • 110 gr currypasta
  • Nodig bij stap 3:
  • Bieslook, bosje
  • 1 takje munt
  • 1 bosje koriander
  • allen fijngehakt
Instructions
  1. Verwarm de boter in een wok of grote pan.
  2. Voeg de peper, sjalotten, ui, gember, knoflook toe en bak deze even aan. Leg de citroengras en citroenblaadjes erbij. Giet het limoensap in de pan. Strooi de laos, koriander en komijn er over en maak op smaak met peper en zout.
  3. Was de kool en snij deze in plakken van ongeveer 1 centimer dik. Vermeng de citroensap, kokosolie, knoflook, zout en peper en giet dit mengsel over de rode kool, laat tien minuten marineren. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier, leg de slierten rode kool erop en bak ze in 10-15 minuten in de oven.
  4. Snijd de schil van de bloedsinaasappels, verwijder zoveel mogelijk wit. Snijd ze in dunne plakken. Leg de plakken bloedsinaasappel op de kool en druppel de honing* er overheen. Zet dit nog eens 5 – 7 minuten terug in de oven.
  5. Verwarm de roomboter in een kleine steelpan en stoom de ui op middelhoog vuur gaar (met deksel op de pan).
  6. Vermeng de olie met de balsamico azijn, peper en zout.
  7. Beleg een bord met de gemengde sla, leg de rode kool (met de sinaasappel) en de gestoofde ui hier bovenop. Besprenkel het met de dressing. Strooi er rijkelijk gehakte walnoten over.
  8. Lekker met bloemrijst en broccoli of volkoren rijst en sperziebonen.