Thaïse salade met ahorn citroendressing

Thaïse salade met ahorn citroendressing
Prep time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Deze salade kan je als lunch eten. Wil je het als hoofdmaaltijd eten dan kan je er heel goed gerookte makreel of forel bij serveren. Ben je geen visliefhebber smaakt kip hier ook lekker bij.
Ingredients
  • ½ venkelknol
  • 3 wortels
  • 1 courgette
  • 50 pistachenoten of 50 gr gemengde noten
  • 5 takjes citroentijm of koriander
  • 2 takjes munt
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • Voor de dressing:
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 1 el ahorn siroop
  • 1 el soyasaus zonder tarwe
  • sap van 1 citroen
Instructions
  1. Was en snijd de venkel, wortels en courgette heel klein. Het leukste is om in een salade met verschillende lengtes groenten te werken. In dit geval heb ik de wortels geraspt en de courgette iets groter gesneden dan de venkel. Leg de gesneden groenten in een grote kom.
  2. Pel de pistachenoten en hak deze grof. Snijd de citroentijm, munt, gember en ui heel klein en strooi deze samen met de gehakte noten over de groenten.
  3. Maak de dressing door in een afsluitbare pot de olijfolie, ahorn siroop, soyasaus en citroen te vermengen. Ik heb er nog een extra plukje citroentijm bij gedaan zodat de smaak mee kan trekken in de dressing. Zet de dressing koel weg en serveer deze bij de salade.