Tomaten – paprikastoof met gehakt

– Bereidingstijd: 10 min
– Baktijd: 20 min
– Bewaren: koel en eet binnen 3 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja

Wat heb je nodig voor 2 personen?

30 gr rundvet, kokosvet, ghee of roomboter
500 gr runder, kip of lamsgehakt
1 tl zeezout (Himalaya of Keltisch)
grof gemalen peper
1 (rode) paprika, klein gesneden
3 tomaten, in blokjes
3 sjalot, klein gesneden
3 wortels, in kleine blokjes
1/3 flespompoen, klein gesneden
1 courgette, in plakjes
1 el Italiaanse of Provencaalse kruiden, gedroogd
sap en rasp van halve citroen
paar handen vers spinazieblad (of diepvries)
4 tenen knoflook, geperst
gemalen chilipoeder
handvol verse kruiden (tijm, peterselie, salie of dragon)

Hoe maak je het?

1, Verwarm de boter in een pan en bak het gehakt snel rul. Maak op smaak met zout en peper.

2. Voeg de paprika, tomaten, sjalot, wortels, pompoen, courgette en gedroogde kruiden toe, giet het citroensap en de rasp over het gehakt en leg een deksel op de pan. Stoom dit met een deksel op de pan in 20 minuten gaar.

3. Zet het vuur uit. Roer het spinazieblad door het gehakt, pers de knoflook er boven uit, maak op smaak met de chilipoeder en roer de verse kruiden erdoor.

4. Schep het op een bord en enjoy!