Witlof met pastinaakpuree

Witlof met pastinaakpuree
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Als je voor bio groenten kiest kan je makkelijk de schil eten. In de schil zitten veel onoplosbare vezels waar onze dikke darmbacteriën blij van worden. Is er geen bio variant beschikbaar dan kan je de groenten wassen met lauw water en 10 minuten laten staan in een kom met water waaraan je een scheut azijn hebt toegevoegd.
Ingredients
  • klont ghee, eendenvet, rundvet of kokosvet
  • 3 witlofstronkjes, gewassen, gehalveerd en kern verwijderd
  • 2 wortels met schil in plakjes gesneden
  • 6 pastinaken met schil in blokjes gesneden
  • 400 gr sperziebonen, gehalveerd
  • snuf nootmuskaat
  • vers gemalen peper en zeezout
  • scheut extra vierge olijfolie
  • optioneel, beetje (rauwe)honing
Instructions
  1. Verwarm in een pan het vet en leg hier de stronkjes witlof samen met de wortels in. Stoom deze met een deksel op de pan gaar.
  2. Kook de pastinaak in een klein laagje water gaar en stamp deze tot puree met het water dat nog in de pan zit of schenk er een beetje vocht bij.
  3. Kook de sperziebonen in de tussentijd gaar, strooi er nootmuskaat over.
  4. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de witlofstronkjes met de wortels over 2 borden en schep er de puree en sperziebonen naast. Giet over het geheel extra vierge olijfolie en serveer de honing ernaast als de witlof te bitter is.