Witlof met tijm

Witlof met tijm
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 1
 
Witlof valt onder de bittere groenten en ondersteund daarmee de leverwerking. Het werkt gunstig voor de spijsvertering waardoor er meer spijsverteringsenzymen worden aangemaakt.
Ingredients
  • 2 tl eendenvet
  • 1 ui
  • 2 witlof stronkjes ontdaan van de kern
  • ¼ tl tijm
  • 2 bio sinaasappels (rasp van 1 sinaasappel)
  • veldsla naar smaak
  • scheutje extra vierge olijfolie en citroensap
  • vers gemalen peper en zeezout
Instructions
  1. Verwarm het eendenvet in een koekenpan.
  2. Snipper de ui en bak deze in het vet glazig.
  3. Snijd de witlof stronkjes doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in kleine reepjes.
  4. Bak de witlof even mee met de ui. Strooi de tijm erover.
  5. Rasp 1 sinaasappel en pel de sinaasappels. Snijd de sinaasappel ik kleine stukjes, vang eventueel het sap op.
  6. Leg de gebakken witlof en ui in een schaal en voeg hieraan de sinaasappelstukjes en rasp toe.
  7. Leg de veldsla op de witlof en giet de olijfolie en citroensap erover. Maak op smaak met peper en zout.

 

Wil je nog meer gezonde recepten? Download GRATIS.