Witlof met tijm
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Witlof valt onder de bittere groenten en ondersteund daarmee de leverwerking. Het werkt gunstig voor de spijsvertering waardoor er meer spijsverteringsenzymen worden aangemaakt.
Ingredients
- 2 tl eendenvet
- 1 ui
- 2 witlof stronkjes ontdaan van de kern
- ¼ tl tijm
- 2 bio sinaasappels (rasp van 1 sinaasappel)
- veldsla naar smaak
- scheutje extra vierge olijfolie en citroensap
- vers gemalen peper en zeezout
Instructions
- Verwarm het eendenvet in een koekenpan.
- Snipper de ui en bak deze in het vet glazig.
- Snijd de witlof stronkjes doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in kleine reepjes.
- Bak de witlof even mee met de ui. Strooi de tijm erover.
- Rasp 1 sinaasappel en pel de sinaasappels. Snijd de sinaasappel ik kleine stukjes, vang eventueel het sap op.
- Leg de gebakken witlof en ui in een schaal en voeg hieraan de sinaasappelstukjes en rasp toe.
- Leg de veldsla op de witlof en giet de olijfolie en citroensap erover. Maak op smaak met peper en zout.
Wil je nog meer gezonde recepten? Download GRATIS.