Witlof salade met sinaasappel en aardappel

Witlof salade met sinaasappel en aardappel
Prep time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Aardappel eet ik het liefst als deze afgekoeld is. Het zetmeel is dan verandert in resistent zetmeel dat goede voeding is voor onze darmbacteriën. Ze herstellen hiermee het darmslijmvlies en produceren energie, waardoor wij ons ook energieker gaan voelen.
Ingredients
  • 4 stronkjes witlof, gesneden in kleine slierten en ontdaan van hart
  • restant gekookte of gebakken aardappels
  • 1 sinaasappel, gesneden in kleine stukjes
  • sap en rasp van een ½ citroen
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 el roomboter, gesmolten
  • versgemalen peper en zout
  • verse peterselie, fijngehakt
Instructions
  1. Doe de witlof in een schaal samen met de aardappels en sinaasappel.
  2. Maak een dressing van de citroensap, rasp, olijfolie, mosterd en roomboter. Maak de dressing op smaak met peper en zout. Strooi bij het serveren de peterselie over de salade.