Wortels en tomaten uit de oven

Wortels en tomaten uit de oven
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • 8 wortels in plakjes
  • 500 gr tomaten in 8-en gesneden
  • olijfolie
  • vers gemalen peper en zeezout
  • 1 el verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 500 gr snijbonen, klein gesneden
  • olijven naar smaak (groen of zwart)
  • 1 el vet
  • 6 lamsracks
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Leg de wortels en tomaten op de bakplaat. Strooi en rijkelijk olijfolie over en maak op smaak met de tijm, peper en zout. Roer alles even goed door en zet 45 minuten in de oven (schep af en toe om).
  3. Kook of stoom de snijbonen gaar.
  4. Laat het vlees op kamertemperatuur komen (haal deze 45 minuten voor tijd uit de koelkast). Bak deze in een klein beetje rundvet of ghee aan beiden kanten bruin. Lamsvlees mag rosé zijn. Haal ze uit de pan en laat ze even rusten voor je ze opdient. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Leg alles op een bord, de tomaten met de wortels, snijbonen, olijven en het lamsvlees.