Worteltjes crème met kaneel

– Voorbereidingstijd: 15 min
– Bereidingstijd: 15 – 20 min
– Bewaren: koel en eet binnen 1 dag
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: voeg wat honing toe, de bessen kunnen wat zuur zijn

Wat heb je nodig voor 2 personen?

500 gr wortels
scheutje citroen
40 – 50 ml kokosroom
1/2 tl kaneel
1/2 el roomboter, ghee of kokosboter
2 appels in stukjes
3 el blank amandelschaafsel, geroosterd
100 gr bosbessen

Note: Wortels zijn rijk aan vitaminen B1, B2, B3, B6, E en bètacaroteen. Deze vitamines worden beter in ons lichaam opgenomen als de wortels kort verwarmd zijn.

Hoe maak je het?

1. Was de wortels, snijd ze in kleine plakjes. Kook of stoom ze gaar. Laat afkoelen en pureer ze met de citroen, kokosroom en kaneel in een blender.

2. Verwarm terwijl de wortels gaar koken in een steelpan de boter en stoom hierin de appelblokjes gaar.

3. Rooster in een pan zonder boter het amandelschaafsel licht en laat afkoelen.

4. Schep de wortel crème in kleine bakjes en leg de appelblokjes hier bovenop. Strooi de bosbessen met het amandelschaafsel erover en serveer.

5. Dit kan je ook gemakkelijk een avond van te voren maken. Haal het dan voordat je het gaat eten uit de koelkast omdat het anders te koud kan zijn.

Gebruik je bosbessen uit de diepvries? Verwarm deze dan samen met de appelblokjes!