Zoete aardappel salade

– Bereidingstijd: 15 min
– Bak of kooktijd: 20 – 30 min
– Bewaren: koel en eet binnen 2 dagen
– Moeilijkheidsgraad: veel handelingen
– Kindvriendelijk: serveer scherpe ingrediënten als ui, mosterd en azijn apart

Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 zoete aardappel, kleine blokjes
20 gr kokosboter, ghee of roomboter
100 gr quinoa
50 gr rode linzen
400 ml water
6 el olijfolie extra vierge
3 el frambozen azijn
1 tl mosterd (Dijon zonder toevoegingen )
peper en zeezout (Himalaya of Keltisch)
1 (rode) ui, klein gesneden
1 avocado, kleine blokjes
60 gr walnoten, grof gehakt
185 gr feta (geit, schaap) in blokjes
sap en schil van een halve citroen
handje basilicum, grof gehakt

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de klein gesneden blokjes aardappel over de plaat. Smeer de boter over de aardappelblokjes en rooster ze in 20 minuten gaar.

2. Kook de quinoa en linzen in het water in 15 tot 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.

3. Maak de dressing door de olijfolie, azijn en mosterd te vermengen. Maak op smaak met zout en grofgemalen peper.

4. Doe de afgekoelde quinoa in een kom. Voeg de aardappel, ui, avocado, walnoten, feta, citroenrasp en basilicum door. Giet de dressing hierover en vermeng goed.

5. Schep de salade in een kom en enjoy!

Note: door deze salade kan je gemakkelijk groente verwerken die je over hebt van de voorgaande dag.