Zoete aardappelpannenkoekjes

– Bereidingstijd: 25 – 30 min
– Bewaren: koel en eet binnen 3 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk

Wat heb je nodig voor 10 tot 14 kleine pannenkoekjes?

200 gr gemengde noten of amandelmeel
50 ml water
150 gr zoete aardappel. geschild en rauw in blokjes
4 eieren, M
kokosvet om in te bakken
kaneel

Hoe maak je ze?

1. Doe de noten het water, zoete aardappel en eieren in een blender. Maal op de laagste stand fijn tot een puree.

2. Verwarm 2 theelepels kokosvet in een koekenpan, giet kleine hoopjes deeg in de pan (5 per keer) en bak de pannenkoekjes op laag vuur een paar minuten per kant (als er bubbeltjes ontstaan dan draai je deze om).

3. Serveer ze direct, strooi er wat kaneel over en eet ze met wat honing of ahornsiroop.

Note: Vindt je de pannenkoekjes te droog? Schep er dan een klodder geiten of kokosyoghurt bovenop.
Heb je geen blender? Kook dan eerst de zoete aardappel, pureer deze en laat afkoelen. Voeg dan de eieren er aan toe en roer het amandelmeel er doorheen. Maak het verder volgens bovenstaand recept.