Asperges met wilde zalm

Asperges met wilde zalm
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • 4 eieren
  • 500 gr witte asperges
  • 250 gr haricots verts
  • 200 gr wilde zalm (vers of gerookt)
  • ghee (geklaarde boter)
  • peterselie
  • vers gemalen peper en zeezout
Instructions
  1. Kook de eieren gaar.
  2. Schil de stelen van de asperges met een dunschiller en kook deze gaar (stoomoven 120 graden 4 min). Van de schillen kan je eventueel bouillon trekken.
  3. Verwijder de topjes van de haricots verts, snij ze in tweeën en kook ondertussen beetgaar (stoomoven 120 graden 4 min).
  4. Als je kiest voor verse zalm bak deze dan intussen in een klein beetje kokosvet (gerookte zalm laat je koud).
  5. Leg de gekookte groenten op een bord, schep er de ghee op naar smaak. Leg de zalm erbij.
  6. Strooi er verse peterselie over en maak op smaak met peper en zeezout.

 

2 Comments

  1. Martine Tandaju

    Heerlijk en eenvoudig recept! Heb de groenten gestoomd in mijn pasta pan. Het kookvocht hiervan heb ik bij de aspergeschillen gedaan voor een boullion.

Comments are closed.