Bloemkoolburgers

Bloemkoolburgers
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Deze bloemkoolburgers kan je heel goed als vleesvervanger eten.
Ingredients
  • 200 gr bloemkool in roosjes
  • 150 gierstmeel of gekookte gierst
  • 2 eieren
  • 50 gr geitenkaas (zacht of hard naar keuze)
  • 4 takjes peterselie, gehakt
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl vlozaad
  • verse gemalen peper en zeezout
  • vet om in te bakken
Instructions
  1. Kook of stoom de bloemkoolroosjes gaar.
  2. Doe de gierstmeel in een kom en voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe. Prak dit goed fijn. Voeg de eieren toe en roer de geitenkaas, peterselie, kerrie en vlozaad goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout. Het beslag blijft lobbig. Verwarm een eetlepel vet in een koekenpan en schep met een ijslepel balletjes beslag in de pan. Druk ze plat en bak ze in enkele minuten aan beiden kanten bruin.

Koolhydraten en eiwitten eet je het liefst niet samen. Maar om het een leven lang vol te houden mag je best een keer zondigen, als je maar bewust bent wat je eet. Ik wil je laten zien dat het niet zo zwart wit is en je best een keer uit de bocht mag vliegen 😉.