Bloemkoolrijst met kastanje champignons

Bloemkoolrijst met kastanje champignons
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 1 grote klont roomboter, ghee, eendenvet, rundvet of kokosboter
  • 1 prei in ringen
  • 400 gr kastanje champignons schoongeborsteld en in 6en
  • 1 stengel bleekselderij in plakjes
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el lijnzaad
  • 1 tl komijn
  • vers gemalen peper en zeezout
  • sap van 1 citroen
  • verse koriander, fijngehakt.
Instructions
  1. Hak de bloemkoolroosjes in een keukenmachine fijn.
  2. Verwarm de boter in een wok.
  3. Voeg de prei, kastanje champignons, bleekselderij en bloemkoolkorrels toe. Bak dit al roerend gaar. Strooi de sesam, lijnzaad, komijn erover. Maak op smaak met de peper, zout en het citroensap. Strooi als laatste de koriander erover.