Couscous van gierst met groenten

Couscous van gierst met groenten
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Gierst is glutenvrij en bevat veel eiwitten. Het bevat weinig fytinezuur. Ook is het rijk aan het mineraal silicium dat bijdraagt aan sterke nagels, glanzend haar en een mooie huid. Wil je meer weten over silicium bekijk dan deze website >>> www.sohf.nl/nutrient/silicium.
Ingredients
  • 200 gr gedroogde gierstkorrels
  • 300 gr broccoli, klein gesneden
  • 125 gr snijbonen, klein gesneden
  • 75 gr haricots verts, klein gesneden
  • 500 gr Chinese kool, klein gesneden (rauw)
  • 1 gele paprika, klein gesneden (rauw)
  • 1 lente ui in ringen (rauw)
  • 1 stengel bleekselderij, kleine plakjes (rauw)
  • 3 el cranberry's zonder suiker
  • 2 el verse koriander
  • 2 el verse peterselie
  • sap van 1 citroen
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • vers gemalen peper en zeezout
  • optioneel: verse kiemen
Instructions
  1. Kook de gierst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet opzij en laat afkoelen.
  2. Stoom of kook de broccoli, snijbonen en haricots verts.
  3. Doe de gierst in een grote kom, voeg de broccoli, snijbonen, haricots verts, Chinese kool, paprika, lente ui, bleekselderij en cranberry's toe. Vermeng alles goed. Strooi de koriander en peterselie erover. Maak de dressing door de citroensap en olijfolie in een klein potje met deksel te vermengen. Maak op smaak met peper en zout.

Wil je meer GRATIS gezonde recepten? Download ze hier.