Crackers

– Voorbereiding: 10 min
– Baktijd: 45 min
– Nodig: bakpapier, bakplaat, kom

Wat heb je nodig voor 1 bakplaat vol?

100 gr zonnebloempitten
100 gr lijnzaad, gebroken
100 gr pompoenpitten
200 ml water
1/4 tl grof zeezout
optioneel: 1 el venkelzaad (dit helpt bij een opgeblazen gevoel en winderigheid)

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Doe de zaden en het venkelzaad in een kom en voeg het water toe en het zout.
3. Roer alles goed door en laat dit mengsel 30 minuten staan totdat alle vocht is opgenomen. Roer nogmaals door.
4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en stort het mengsel op het vel. Smeer alles uit over de plaat en zorg dat de crackers niet te dik worden.
5. Zet de plaat in de oven en bak de crackers in 45 minuten af.

Note: Je kan er allerlei zaden doorheen doen. Denk aan sesam of hennepzaad. Bepaal zelf wat jij het lekkerst vindt!

Deze crackers kan je eten met ghee en appel-peren stroop. Of je kan er hummus opsmeren en beleggen met avocado, gekookt ei en wat mayo.

4 Comments

Comments are closed.