Gierst salade met garnalen en koriander

– Bereidingstijd: 10 min
– Kooktijd: 20 min
– Bewaren: koel en eet binnen 3 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: rauwe knoflook is voor kinderen erg scherp, bak deze even aan.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

150 gr gierstkorrels, gedroogd
300 ml water
1 rode ui, klein gesneden
100 tot 200 gram verse gemengde sla
2 el kappertjes
2 wortels, geraspt
10 zwarte olijven (Kalamata), ontpit en gehalveerd
2 tenen knoflook, geperst
1 cm verse gember, geperst
schil en rasp van 1/3 citroen
handvol verse basilicum
handvol verse koriander
handvol verse peterselie
bakje garnalen
optioneel: 2 nori vellen (zeewier)

Dressing:
2 el citroensap
3 el aardbeien of appelazijn
6 el olijfolie extra vierge

Hoe maak je het?

1. Doe de gierst samen met het water in een pan en kook de gierst zodra het water kookt in 20 minuten gaar. Zet weg en laat afkoelen.

2. Vermeng in een kom de ui, sla, kappertjes, wortels en olijven. Pers de knoflook en gember er boven uit en roer de rasp van de citroen erdoor.

3. Strooi de verse kruiden over de salade en vermeng alles goed.

4. Roer de afgekoelde gierst erdoor, vermeng in een kopje het citroensap, azijn en olijfolie en giet dit over de salade. Strooi de garnalen over de salade.

5. Leg een vel nori in een bord en schep de salade op het vel.

Note: Gierst is een goede eiwitbron. Wil je meer eiwitten, of eet je het liever ’s avonds? Vul de salade dan aan met kip of zalm. Of kook er extra een paar eieren bij.

Enjoy!

Geef een reactie