Luxe muesli

– Voorbereiding: 10 min
– Bereidingstijd: 20 min
– Bewaren: kamertemperatuur, goed afgesloten, lang houdbaar
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: hak de noten wat kleiner
– Keukengerei: bakplaat, vel bakpapier, steelpan, lepel. glazen pot of weckpot met deksel, mes

Wat heb je nodig voor 1 volle pot?

50 gr kokosvet, gesmolten
200 gr pompoenpitten
125 gr zonnebloempitten
100 gr pecannoten
100 gr cashewnoten
40 gr amarantvlokken kan je ook vervangen door kokosvlokken
70 gr havermoutvlokken kan je vervangen door geschaafde amandelen of grof gehakte amandelen zonder vlies
20 gr ahornsiroop
5 dadels, ontpit en klein gehakt

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Laat de kokosolie in een kleine steelpan op laag vuur smelten of zet de pan even in de oven.

3. Doe in een grote kom de pompoen- en zonnebloempitten, noten, vlokken en ahornsiroop.

4. Giet de kokosolie erover en roer alles goed door.

5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en stort alles hierop. Verdeel het over de gehele plaat.

6. Bak 10 minuten, hussel alles op de plaat door en bak nogmaals 10 minuten. Let op dat de noten niet te donker worden of verbranden!

7. Laat afkoelen voeg de gehakte dadels toe en doe alles in een schone (weck)pot.

Optioneel: Strooi nadat de muesli uit de oven komt er 2 tl kaneel over. Roer door en laat alles afkoelen.

Note: Je kan hiervoor alle soorten noten en zaden gebruiken. Je hoeft je natuurlijk niet te houden aan dit recept. Kijk wat je nog in je kast hebt staan. Dit is alleen om je op weg te helpen.