Makreel met sperziebonen en tomaatjes

Makreel met sperziebonen en tomaatjes
Prep time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Dit is een makkelijke lunch die je kan maken van groenten die je over hebt van de voorgaande dag.
Ingredients
  • 1 gerookte makreel
  • ½ grote avocado of 2 kleintjes
  • 10 snoeptomaatjes
  • gekookte sperziebonen
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zeezout
Instructions
  1. Maak de makreel schoon door de vin boven in te snijden en zo het vel weg te trekken. Verwijder uit het visvlees de graten en verdeel over 2 borden.
  2. Snijd de avocado door het midden en draai deze zodat de beiden helften loskomen. De pit kan je verwijderen door een scherp mes in de pit te slaan en deze te draaien tot dat deze loskomt. Schep het vlees met een lepel uit de avocado en leg dit naast de makreel. Als je een helft overhoudt die je niet meer gebruikt dan wikkel je deze met pit erin in aluminiumfolie en bewaar je deze in de koelkast.
  3. Halveer de tomaatjes en leg deze bij de avocado op de borden samen met de gekookte groenten.
  4. Giet er olijfolie over en maak op smaak met peper en zout.

 

One Comment

  1. Martine Tandaju

    Heerlijk gerecht en zo simpel! Heb het voor diner gemaakt en aangevuld met gebakken zoete aardappelen uit de oven. Deze met olijfolie, knoflook, peper en zout ingesmeerd.

Comments are closed.