Ratatouille

– Voorbereidingstijd: 15 min
– Baktijd: 60 min
– Bewaren: koel en eet binnen 2 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja

Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 el extra vierge olijfolie
1 ui, in ringen gesneden
1 blik tomaten a 400 gr of verse tomaten geblancheerd
2 el appel of aardbeienazijn (zie basis recept)
3 tenen knoflook, geperst
handvol basilicum
1 tl Provençaalse kruiden
zeezout (Himalaya of Keltisch)
grof gemalen peper
snuf chilipeper, gemalen
1 courgette, in plakjes
1 grote aubergine (2 kleintjes) in plakken
4 tomaten gesneden in plakken
250 gr buffelmozzarella (uitlekgewicht) in plakjes gesneden
optioneel: 2 takjes verse dragon

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie.

3. Bak de ui glazig in de olijfolie.

4. Voeg de tomaten in blik toe samen met de azijn, knoflook, basilicum, kruiden, zout, peper en chili. Stoom de uien met een deksel op de pan gaar.

5. Schep een paar lepels van het tomaten – uienmengsel in de ovenschaal en verdeel dit over de bodem. Leg de plakjes courgette, aubergine en tomaten dakpansgewijs in de ovenschaal.

6. Schep het restant van de tomaten – uiensaus over de groenten en verdeel de plakjes mozzarella over de top.

7. Zet de schaal in de oven en bak het in 60 minuten af. Als de bovenkant van de groenten na een half uur te bruin wordt dek het geheel dan af met aluminiumfolie.

One Comment

  1. Natalie

    Hoi Myriam, het is 400 gr. Ik heb het meteen aangepast in het recept. Je kan ook verse tomaten gebruiken die je aan de bolle kant insnijdt met een mes en onderdompelt in kokend heet water. Daarna leg je ze in koud water en kan je de vel er gemakkelijk afhalen.

Geef een reactie