Sperziebonen met wortel en olijven

Sperziebonen met wortel en olijven
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Wist je dat bètacaroteen de voorloper van vitamine A die in wortel voorkomt zorgt voor de oranjekleur en beter in ons lichaam wordt opgenomen als deze met vet gegeten wordt.
Ingredients
  • ghee, rund of eendenvet
  • 4 wortels
  • 200 gr sperziebonen
  • handje olijven
  • peper en zeezout
  • extra vierge olijfolie
  • verse koriander
Instructions
  1. Verwarm de boter in de pan.
  2. Was de wortels en snijd deze in dunne plakjes en stoom ze met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  3. Kook of stoom de sperziebonen in een andere pan beetgaar.
  4. Verdeel de groenten over twee borden en strooi de olijven over de groenten.
  5. Maak op smaak met zout en peper.
  6. Giet er een scheut olijfolie over en fijn gesneden koriander.