Stoofperen met citroen & kaneel

Dit heb je nodig:

2 kilo stoofperen
1 kaneelstokje
2 el honing
schil van 1 BIO citroen
250 ml fruitige wijn (ik gebruik altijd het merk Fruti, frambozen, bessen vruchtenwijn)
100 ml water (de peren laten ook sap los)

Zo maak je het:

Ik gebruik hiervoor een slowcooker omdat ik dit zo een handig apparaat vind. Je kan deze de gehele nacht aan laten staan zonder dat het aanbrandt.

1. Schil de peren en laat deze heel. Je kan ze ook halveren maar ik vind het zelf altijd leuker op het bord staan als je ze heel laat.

2. Zet of leg de peren in de slowcooker en voeg het kaneelstokje de honing en de schil van de citroen toe.

3. Giet de wijn en het water over de peren zodat de peren net onderstaan.

4. Zet de slowcooker op stand 1 en stoof de peren in 8 uur gaar.

Het ligt een beetje aan de grootte van de peren. De stooftijd kan ingekort worden als de peren kleiner zijn.

Note: Er blijft vast na het opeten van alle peren sap over. Dit sap kan je in een glazen fles gieten en als drank opdrinken!

Wil je liever een dikkere sap. Haal de peren als deze gaar zijn uit de pan en vermeng 2 el arrowroot met een klein beetje koud water. Giet dit mengsel bij de sap en kook het nog 1 a 2 minuten mee. Doe de peren weer terug in de pan en de saus vloeit over de peren.

Wil je nog meer gezonde recepten? Download ze hieronder >>> https://www.lebonbonfranc.com/gezonde-recepten/

One Comment

Comments are closed.